Google създават инкубатор за стартъпи в компанията

(Last Updated On: май 15, 2016)

googleВ Google работят едни от най-добрите специалисти в света. Въпреки това компанията бива напускана от някои от тях, които решават да започнат собствен бизнес. За да се опита да задържи повече хора да работят в компанията, е решила да създаде инкубатор с име „Зона 120“ и ще се управлява от Дон Харисън и Брадли Хоровиц .

Екипите от специалисти от Google, които ще се опитат да създадат свой бизнес, първо ще трябва да подадат бизнес план към Зона 120. Ако планът бъде одобрен, на специалистите ще се даде възможност да работят на пълно работно време върху осъществяването на идеята си, за няколко месеца.

След това ще имат възможност да поискат от Google допълнително финансиране и да създадат нова компания, в която Google ще инвестира. Името „Зона 120“ идва от референцията на известното 20% време, което специалистите могат да отделят за да работят по свои проекти, които ги вълнуват.

Зона 120 ще се опита да окуражи все повече хора да останат да работят в компанията. Зоната ще се намира вътре в офис сградата на Google в Сан Франциско.

Comments are closed.