Как да си направите идеалната профилна снимка за CV и срещи

 

Профилната снимка е първото, което виждат хората, когато се поинтересуват кои сте. Ако кандидатствате за работа това е особено важно. Още по-важно става, ако кандидатствате за работа от разстояние и преди и след вас са кандидатствали още 50-100 човека. Тогава профилната Ви снимка говори повече за това, какъв човек сте от всичко останало в профила Ви. Снимката показва визуално, с какъв човек ще комуникира другия.

Снимка за CV

Снимката на профила Ви може да окаже съществено влияние при избора както на кандидат за работа, така и в сайт за запознанства. При интервю за работа от разстояние, видът говори много за човека, с който ще се комуникира. Той може да покаже дали сте красиви, усмихнати, весели и т.н. Може да излъчва дали сте умни, работливи, отговорни и др.

Ако има много кандидати с перфектна визия, а вие не особено внушаваща доверие, тогава това може да Ви изиграе лоша шега. Добре би било, ако можете да попитате някого, какво мисли за вашата снимка. Това вече не е невъзможно и може да се направи онлайн, тъй като има такъв сайт.

С едно подобно допитване, можете да разберете какво виждат хората във вашата визия. Независимо дали става въпрос за снимка на профил, CV, facebook снимка или такава в сайт за запознанства.

Реално всички социални мрежи се използват в една или друга степен с цел създаване на контакти. Видът също говори за вас и то не както вие искате, а както хората Виждат вашият образ. Това е особено полезно и при запознанствата, тъй като може да Ви каже много за начинът, по който другите гледат на вас.

Всички искат да са харесвани, сега има начин да разберете как да бъдете по-харесвани.

Ето малко наука:

Цветовете показват как можете да бъдете възприемани от останалите спрямо показаното на снимките. Инфо графиката е взета от сайта тестване на снимки за cv, социални мрежи и сайтове за запознанства – https://blog.photofeeler.com/perfect-photo/

А ако искате бързо да тествате вашите снимки – можете да го направите на https://www.photofeeler.com/ след регистрация. Услугата е безплатна към момента, ако и вие се включите в тестовете.

 


Ето и малко допълнителна информация за едни от най-високите показатели на профилни снимки за linkedin.com.

Интересното е, че ако имате снимка на корицата на списание, това може да говори много за вас. Не всеки може да бъде видян на корица на списание. По естествен начин, хората биха оценили подобно постижение, защото то изисква усилия. При всички положения, коефициента на компетентност е ударил 99%. 

Снимките са взети от twitter:


Не е много добре, ако не се усмихвате, изглеждате мн. сериозни или гледате лошо. Но можете да изглеждате компетентни.

И красотата може да бъде много въздействаща, особено ако не и пречите да бъде заснета в пълния си блясък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.