Ето кои услуги на Google ще изчезнат през 2020 г.

Google дава, Google взема…

Докато навлизаме в новата година, ето някои от услугите, които компанията обяви, че ще бъдат спрени през 2020 година.

Google Hangouts (очаквана дата на спиране: юни 2020 г.):

Приложението за комуникация на Google, Hangouts, все още … виси в безтегловност, въпреки обявения от компанията план през 2017 г. за евентуално му прекратяване. От Google се надяват съществуващите му потребители да преминат (всъщност те казват, че направо ще ги мигрират) към ползването на ново приложение – Hangouts Chat and Meet – до юни 2020 г., след много закъснение.

Google Cloud Print (очаквана дата на изключване: 31 декември 2020 г.):

Google заяви, че услугата вече няма да се поддържа от 31 декември 2020 г. Компанията е насърчила потребителите на инструмента да намерят алтернативи преди тази дата, като предлагат решенията на Chrome OS’s native printing или приложения за печат на трети страни.

Компанията стартира Cloud Print през 2010 г., с цел да улесни отпечатването на документи от всяко приложение с възможност за Cloud Print, като Google Docs, към свързан с мрежата, Cloud-aware принтер. Google обаче отбеляза, че функцията е технически в бета версия от 2010 г.

Google Hire (очаквана дата на закриване: септември 2020 г.):

Google Hire, инструмент за набиране на потребители на G Suite, създаден за по-малки и средни компании, ще бъде прекратен на 1 септември 2020 г. Инструментът съществува от две години, въпреки че Google не предостави каквато и да е информация защо е решила да го спре.

Fabric (очаквана дата на изключване: 31 март 2020 г.):

Първоначално планиран за закриване през 2019 г., инструмент за разработка на мобилни приложения Fabric ще бъде спрян през март 2020 г.

Google придоби Fabric от Twitter през 2017 година и оттогава обедини инструментите за разработка на приложения Fabric и Firebase, друг cloud инструмент за база данни, който компанията придоби през 2014 г.

Източник: Forbes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.