Bing с революционен метод за визуално търсене

Microsoft пусна в действия нова функция за “визуално търсене” в търсачката си Bing. Компанията комбинира изкуствения интелект Google AI Lens с визуално търсене, за подобряване на търсачката. Новите функции позволяват да се потърси информация за снимката в мрежата след като е снимано. Благодарение на изкуствения интелект намирането на дадено изображение става много бързо.

Вече редица самостоятелни приложения предлагат визуално търсене като Bing (iOS , Android), Microsoft Launcher (Android), Microsoft Edge (Android, а отскоро и за iOS).

С помощта на търсачката може да се търсят различни породи кучета, известни забележителности, като се очаква приложението да се опитва да идентифицира това, което “вижда” (като например потребителски стоки) и да насочва потребителите към възможните места, откъдето да си ги купят.

Тъй като понякога потребителите се затрудняват какво да напишат в търсачката, сега чрез визуалното търсене те ще бъдат доста улеснени.

Все повече фирми каталогизират продуктите си, което ускорява и улеснява алгоритмите за машиннно обучение, като се очаква потребителите вече само чрез една снимка да избират желаната от тях стока.

Може би следващата стъпка е светът около нас да се превърне в един голям URL адрес. Дали това ще стане, само времето и технологиите ще покажат.

Източник: SmartNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.