За онлайн маркетинга – интервю с Neil Patel видео

Talks@Mindvalley: Inside the Mind of Neil Patel hosted by Vishen Lakhiani

Той е един от най-известните дигитални маркетолози.

Вероятно има много начини да се стане добър маркетолог. Това е просто едно интервю с един от известните дигитални маркетолози.

Видеото е снимано от Mind Valey, които се намират в Малайзия. От интервюто може да се научи много, особено при положение, че повечето маркетолози нямат такива интервюта. А в интерес на истината ми е трудно да намеря видео на друг маркетолог в интернет. Ако знаете някое супер полезно видео за маркетинг – пишете, може да го публикувам. Определено има какво да се научи от интервюто и не е загуба на време!

Лично аз не харесвам подобни видеа, тъй като в тях има много информация и рядко ги гледам целите на един път. А понякога това отнема много дни. В това видео се говори за онлайн маркетинг, съдържание, оптимизация за google и други.

Видеото има субтитри на английски език и можете да си ги включите. Така дори нещо да не се чува супер ясно от диалозите, ще можете да го видите, като текст.

Говори се също за контент маркетинга/ маркетинг чрез съдържание. Нещо, което са започнали да използват и Mind Valey и се използва в цял свят. Идеята на този вид маркетинг е да привлича и задържа посетители чрез нещо наистина полезно, интерактивно и качествено. Или поне полезно 🙂

Първият въпрос е – как Нийл е хакнал излизането на срещи. Т.е. dating-a! 🙂

Според мен всеки маркетолог си има свой подход към нещата, които прави. А също и, че всеки може да прави нещата по негов си начин. За това, ако ви се стори, че някои от отговорите са неща, които не бихте правили – за това винаги може да се намерят и подизпълнители например. Въобще маркетинга е доста динамичен и различен зависи кой го прави, как и какво се цели.

Приятно гледане

Според мен видеото в някаква степен е част от някакъв маркетинг 🙂 все пак това е бизнес нали!

Ако имате намерение да започвате собствен бизнес, е добре да имате доход и да работите върху това, което искате да развиете в свободното си време. Ако скочите в нищото и се опитвате да развивате бизнес мотивирани от липсата на доходи, психическото натоварване, напрежение и натиск, могат да бъдат смазващи. Това е едно от важните неща, които се казват в интервюто.

 • Във видеото се говори още за маркетиране на недвижими имоти.
 • Популяризирането на инфографиката – чрез kissmetrics
 • Страхотно съдържание, което е вирусен маркетинг
 • “Това, което все още не е популярно, но хората ще го харесат, рано или късно ще стане популярно”. Обикновено е въпрос на време – за инфографиката.
 • 600$ за всяка инфорграфика на kissmetrics (това е англоезичния пазар все пак).
 • 42 инфографики = 2.5 милиона посетители (42*600$ = 25.200$)
 • Задържането на служителите във фирмата
 • Както и наемането на хора за временна работа, които след това започват работа в някой стартъп. Но това е много добър начин за попълване на екипа, свежи идеи и т.н.
 • Относно личния бранд
 • За психологията в маркетинга.
 • Един по-добър подход към продажбите

Когато продавача говори за решения на проблемите на клиента – а не просто да му предлага всичко, което може и да не е ясно, какво фирмата може да направи в дадения момент.

В повечето фирми – акаунта (както се нарича в България), продава каквото може да продаде, без да го комуникира с останалите хора в екипа например. Само и само за да вземе комисионна, за продаденото. За това, ако сте начинаещ маркетолог, най-вероятно ще имате шанс да правите нещата по-добре от съществуващи рекламни агенции.

Когато акаунта става и консултант на клиента и му предлага решения на неговите проблеми. Тогава подписването на договора е много по-лесно.

Маркетиране на дизайнерски услуги чрез качествено съдържание. Какво работи и какво Не работи при дизайна на сайтове – обяснено в съдържанието.

Dating app – приложение за срещи. Къде има най-много жени търсещи си партньор! Кои са най-добрите места за запознанства?

 • Как се губят 1 милион долара!
 • За получаването на по-висока заплата, като служител.

2 Книги по психология:

 • Influence by Robert Shaldiny (Влиянието – Робърт Шалдини)
 • 24 hour workhacker – Тимоти Ферис – мислене като Хакер

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.