Реклама в интернет – най-важното в 3 мин.

Най-важното, което трябва да знаете за рекламата в интернет е, че това е най-бързо развиващият се рекламен пазар, като реклами се показват на все повече мобилни устройства.

Рекламата в google бива много видове, но най-разпространените са тези, които се показват в търсачката преди резултатите.

Другият често срещан вид е реклама е дисплейната, която виждате по сайтовете в интернет, youtube и други, които показват реклами на рекламодателите в google дисплей.

Тя може да се показва в google след 10 минути настройка, подготовка, подбор на думи и писане на текста, който ще се показва. Това разбира се, не значи, че цялата ви кампания, ще е готова за 10 минути.

Например:
Ако искате да рекламирате дрехи, е добре да се направи една кампания за дрехи, една за дамски дрехи, за мъжки дрехи и т.н. По този начин рекламната кампания е изградена по-правилно и подредено, и по-лесно може да се следи какво се случва и какви разходи се правят по всяка кампания.

Кой може да пусне такава реклама в Google – отговорът е Всеки!

Какво е важно да знаете при пускането? Тя най-вероятно ще е настроена по-простичко и съответно ефективността й ще е по-ниска отколкото на професионално настроените реклами.

Как да настроите рекламите си професионално?

Това много зависи от това, какво искате да рекламирате. Разбира се има някои общи принципи, които е добре да се спазват. Ако изредя всички тях, няма да ви стигнат и часове за да се разберат, а и това се учи с много практика, грешки, показване и т.н.

Най-важното е да поставяте подходящи кл. думи по които да се показва рекламата Ви – Например, ако искате да рекламирате ботуши, е добре да имате кл. дума ‘ботуши’, но също така ако предлагате кожени ботуши, зимни ботуши и др. тези кл. фрази също е добре да присъстват. Ако предлагате гумени ботуши, рекламата ви може да се показва и на хора, които не търсят гумени ботуши.

Започва да става малко объркващо.

Стартирането на рекламна кампания в google понякога е истинско изкуство. За това, в много случаи е добре рекламната кампания да е направена от професионалист. Това може да ви спести много пари от разходи за рекламен бюджет и да върши много по-добра работа достигайки до много повече хора.

Ако искате рекламната ви кампания да е добре настроена, организирана, подредена и оптимизирана можете да се обърнете към мен. Това ще ви спести разходи и ще ви даде възможност рекламата ви да се вижда от много повече хора, които търсят това, което предлагате. А това е нейната най-важната цел. Нали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *