Google прави тестове за по-широки заглавия в рекламите си

Разширените заглавия на реклами се превръщат в норма

След премахването на рекламите в дясно от резултатите при търсене, Google са започнали тестове на нов тип формат за текстовите си реклами. Нарекли са ги – разширени текстови реклами, които са с по-широки заглавия.

В момента едно заглавие може да продължава на първият ред на текстовата реклама, когато линията на заглавието завършва с препинателен знак. Този тип форматиране и визуализиране е налично за показване само в централната линия. Сега когато рекламите в дясно вече ги няма, Google може да промени целият формат на текстовите реклами в рамките на цялата система.

Голямата разлика е, че сега текста на заглавието, ще може да е двойно по-голям със 70 символа (от ползволените за поставяне в заглавието). Ами Хебдон споменава, че броят на символите всъщност ще бъде 80 в новият тип разширено заглавие. Така рекламодателите и бизнеса, ще получат дори повече място за да опишат заглавията.

Ето една снимка от вече изтрит tweet на новата дължина:

Новите реклами на Google adwords с по-широки заглавия

 

Промени в показването на URL адреса на рекламата

Другата промяна при този тест е начинът на изобразяване на URL адресите. Рекламодателите, ще могат да добавят до 2 пътища или директории към името на домейна (както е показано на снимката) – ‘domain.com/NewYorkCity/Budget’.

Източници от Search Engine Land споменават, че в потребителският интерфейс на Adwords, ще има ново поле за въвеждане на второ заглавие, отделно поле за описание и нови полета за URL адреса, който ще се показва.

Все още само тест

Google adwords все още не са пуснали официално този формат обява. Но говорител на Google е споменал, че редовно тестват различни рекламни формати с цел предоставяне на полезна информация на потребителите, за постигане на още по-добри резултати за рекламодателите. За момента тестовете се правят в затворена тестова среда.

Източник: searchengineland.com/google-adwords-expanded-text-ads-test-two-headlines

Всичко това е възможно след като Google премахнаха показването на реклами в дясната страна на резултатите в края на м. Февруари.

Това направи резултатите при десктоп компютри и мобилни устройства много по сходни, отколкото до бяга до сега. Това разбира се остави в топ 4 на резултатите на Google, да се показват рекламите с най-високо наддаване и бюджет. Което автоматично прави рекламирането на бизнеси с по-ниски бюджети по-трудно, но не и невъзможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.