Грозната истина, за женските списания и реклама – (видеото е ново)

Това е едно от новите видеа, които се завъртат в youtube и facebook и става особено популярно. Накратко това видео показва, колко голяма част от едно женско списание са реклами.

И колко от останалата част са текстове, които биха могли да депресират една читателка, която не се вписва във високите ‘стандарти’ за красота. Особено ако ‘стандартите’ се промотират от индустрията за женска красота, а списанията все пак имат нужда от финансиране, защото и техните отдели, трябва да живеят от нещо. Нали!

Е, истинага понякога наистина е грозна. От друга страна интернет пазаруването и интернет медиите променят света. Но вероятно тенденциите в някаква степен се запазват. Важното е да има посещаемост на медията, за да се продава рекламно пространство.

А посещаемост се постига с подходяща храна за читателките. Дали храната е здравословна, опияняваща или фалшив полуфабрикат, няма голямо значение. Важното е да се продава рекламно пространство, да има приходи и да има кой да купува продуктите за красота. Т.е. и бизнесът на рекламодателите да върви, иначе списанията ще останат без финансиране.

Нямам нищо против продуктите за красота, само че индустрията вероятно се нуждае от по-високи печалби за всяка следваща година. А това значи да увеличават продажбите по някакъв начин.

Медийният пазар в България представя много медии, които предлагат реклама и за съжаление, не особено силен потребителски пазар. Т.е. предлагането на рекламни пространства със сигурност е по-голямо от търсенето на такива. Просто защото играчите, които предлагат са много! А България е малка страна с малка покупателна способност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *