Най-важното за последните ъпдейти на Google – Possum, Penguin 4.0 и Google core

Пускането на Посум подобрението в алгоритъма е на 1 Септември 2016г. 

Какъв е този ъпдейт?

Possum е името, на новият голям ъпдейт на алгоритъма на Google. Подобрението засяга само резултатите от локално търсене и тези от Google Maps. Вероятно предназначението на новият ъпдейт е да диверсифицира локалните резултати и да предпази от спам.

Най-важното, което трябва да знаете за Possum algorithm update:

Сайтовете, които са на бизнеси попадащи извън физическите очертания на града срещат големи отклонения в класирането, спрямо класирането им им преди подобрението.
локални резултати

Преди ъпдейта, резултатите в търсачката на много сайтове локализирани извън дадена област имаха по-слаби позиции спрямо други сайтове, локализирани в тази област – при локално търсене. Това се отнасяше и за бизнеси локализирани съвсем близо до границите на града.

Същите сайтове имаха много по-големи трудности в позиционирането при търсения съдържащи името на града. Повечето от тези бизнеси не са били с адреси в очертанията да града, в Google maps.

локални търсения след ъпдейта

Подобрение в позициите

Преди подобрението в алгоритъма сайтове, посочени извън очертанията на града са имали по-слаби позиции в резултатите, отколкото след ъпдейта.

На 6 Август сайта от снимката по търсене за “Home Inspector Sarasota” е бил на 31 позиция. След пускането на подобрението, резултатът се е подобрил с 21 позиции и излиза на 10-та позиция.

Ако физическият адрес на сайтът Ви е посочен извън границите на град София, преди ъпдейта вероятно сте имали по-слаби резултати в търсачката. След подобрението, най-вероятно резултатите при търсене включващо името на града са се подобрили значително.

2. Google вече филтрира на базата на адрес и принадлежност

Пример:
Ако търсите по “personal injury attorney palmdale” от 16 резултата имате поне 5 резултата с един и същи адрес 1008 W Ave, Palmdale, CA

  • Stefyan Law Firm — showing
  • DeVille Law Group Inc — filtered
  • iAccidentLawyer — filtered
  • Nadrich & Cohen — filtered
  • Wilshire Law Firm — filtered

В ляво – нормални резултати с филтър. В дясно, резултати без филтър.

алгоритъм Посум

 

3.Физическият адрес на потребителя, който прави търсенето, сега е много по-важен отколкото е бил, преди пускането на Possum подобрението

Откакто ъпдейта е факт, има голями разлики в позициите с резултатите, спрямо това, къде се намира потребителят, който търси.

При търсене на бизнес намиращ се в Richland Hills, Тексас, колкото повече се отдалечава потребителят от този адрес, толкова повече резултатът при търсене отпада от предните позиции.

При търсене по (услуга + град) от Алабама, сайтът излиза на 7-ма позиция. Докато потребител, който търси от Richland Hills, Тексас, вижда сайтът на първа позиция в търсачката.

Т.е. ако потребителят се намира физически до фирма А, която предлага услугата Х, той вероятно ще вижда на челна позиция фирма А, която предлага тази услуга, при търсене на ‘услугата + града’. Това би улеснило потребителите, когато търсят услуга в техния град, да виждат на предни позиции резултати на бизнеси, които са най-близко физически до тяхното местоположение.

4.  Резултатите от търсене варират в по-голяма степен на базата на леки вариации в ключовите думи за търсене.

Преди подобрението, можеха да се видят сравнително сходни резултати при търсене на “Los Angeles Chiropractor” или “Chiropractor Los Angeles” или “Chiropractor Los Angeles CA.” След ъпдейта резултатите не са толкова сходни.

5. Локалният филтър на Google изглежда, че вече е по-независим от органичният филтър.

Наблюдавани са различни позиции при едно и също търсене преди и след въвеждането на ъпдейта. Но няма точни данни все още за разликите.

В заключение:

Все още има доста колебания в резултатите, което може да подскаже, че Google все още правят A/B тестове на нововъведенията. Също така е възможно някои от промените да бъдат спрени и да се върне предишен начин на работа за определяне на позиците в търсачката.

Източник: http://searchengineland.com/everything-need-know-googles-possum-algorithm-update-258900

Подобрение на алгоритъма на ядрото, на Google от 2 Септември 2016г.

Съобщава се за промени в резултати от локално търсене в търсачката. Джон Мюлер от Google не е потвърдил официално подобрение, но се споменава, че със сигурност това не е Penguin 4.0

Penguin 4.0 е пуснат на 23 Септември 2016г.

Гугъл Пингвин 4

Google потвърдиха на Google webmaster blog, че официално са пуснали Penguin 4.0 подобрението да работи, като алгоритъм в реално време.

Актуализацията намалавя дългото чакане за отманя на наказания. Това позволява по-бързото възстановяване резултатите си в търсачката, след премахване на наказанието. Пингвинът, вече не е част от алгоритъмът на Google, също като Panda подобрението.

Пигвин ъпдейта сега е по-подробен. Сега Penguin ъпдейта намалява тежестта на спама чрез коригиране в класирането основно на спам сигналите. Като това не засяга класирането на целия сайт.

Източник: https://www.seroundtable.com/google-penguin-4-live-22737.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.